Тернополянин Василь Протасевич розповів, чому носить бороду і як вона дозволяє чоловікам ховатися від навколишнього світу.

Детальніше про це чоловік розповів в інтерв'ю для видання "ПРОте".

Василь Протасевич вже багато років працює художником-декоратором у Тернопільському драмтеатрі. Більше року чоловік відрощує собі бороду і вважає це своєю гідністю незважаючи на те, що багато хто це не сприймають.

Він розповів, що через рік вже не відчуває на собі бороди: "Тільки коли сильний вітер, вона трохи рухається". Його дружина наполягає на тому, щоб він поголився, проте Василь каже, що краще поголиться налисо, ніж буде стригти бороду.

"Це своєрідний захист. Відразу відчув, що на вулиці зі мною говорять з якоюсь помітною повагою, ніби зі священиком. Пацани дивляться, як на солідного дядька, коли навіть якісь зауваження роблю. Борода асоціюється з філософом, священиком, художником", - розповідає Протасевич.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Коли Василь тільки почав відрощувати бороду, то спочатку її взагалі не голив, проте з часом зрозумів, що вона вимагає значно більшого догляду, ніж її відсутність. Іноді її необхідно постригати по сторонам, розчісувати, раз в кілька днів мити з шампунем, оскільки вона збирає в себе багато бруду і пилу.

Василь Протасевич / фото : ПРОте
Василь Протасевич / фото : ПРОте

Протасевич також розповів, чому саме він як художник вирішив носити бороду:

"Від художника іншим важко приховати свої емоції, які часом приховують від усього світу. Він все одно помітить. І в той же час художник помічає і свої емоції, але теж намагається їх приховати. Візьмемо Леонардо да Вінчі - він повністю сховав себе бородою".

На його думку, зараз багато чоловіків носять бороди, щоб здаватися більш мужніми. Художник заявив, що мода на метросексуалів, коли чоловіки більше схожі на жінок, вже пройшла. Тим більше, в сучасному світі жінки почали мати все більше впливу і, щоб не поступатися їм у першості, чоловіки починають проявляти себе саме таким чином.

Нагадаємо, що Іспанія випустила поштову марку із зображенням художника з Тернопільщини.

Як повідомляв портал Знай.иа, Google вшанував пам'ять геніальної української художниці Катерини Білокур оригінальним дудлом.

Також Знай.иа писав, що дві картини художника-пенсіонера з Тернопільської області продали на аукціоні.