Глава ПЦУ Епіфаній розкритикував норкову шубу митрополита Михаїла, який родом з Тернопільщини. Про це митрополит Київський розповів в інтерв'ю в подкасті "Новое время" на 24 каналі.

Глава ПЦУ Епіфаній відреагував на скандал пов'язаний з появою на людях митрополита Михаїла в розкішній норковій шубі. Він підкреслив, що священики є прикладом для парафіян і не повинні їх спокушати.

Сам митрополит Михаїл нещодавно прокоментував це скандал в інтерв'ю. Він відповів, що дану. Шубу йому подарували 12 років тому і порекомендував зоозахисникам звернути увагу на норок яких масоово вбили в Данії.

Митрополит Михаїл, фото: Конкурент
Митрополит Михаїл, фото: Конкурент
Митрополит Михаїл, фото: Конкурент

У подкасті "Новое время" митрополит Київський і всієї України Епіфаній також прокоментував ситуацію, що склалася,

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Кожен священнослужитель повинен бути зразком, ідеалом для наслідування для своїх вірних. Звичайно, що в іншій церкві є багато прикладів, які суперечать цьому: коли священики не подають зразок віруючим, не виявляють смирення і скромність, коли навпаки показують свій багатий спосіб життя. Ми, як Церква, з самого початку відзначали, що цього не можна робити. Що не можна спокушати свою паству" - сказав Епіфаній.

Митрополит Епіфаній, кадр з подкасту Новое время: YouTube 24 канал
Митрополит Епіфаній, кадр з подкасту Новое время: YouTube 24 канал
Митрополит Епіфаній, кадр з подкасту Новий час: YouTube 24 канал

Епіфаній підкреслив, що кожна людина, в тому числі священик, повинна мати все необхідне, однак це не повинно бути розкішшю.

"Все повинно бути скромно. Ми будемо такі випадки розглядати і робити все, щоб це не повторювалося" - додав Епіфаній.

Нагадаємо, що у Львові виставлять унікальну ікону, яка зцілює від хвороб

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чернівецький архієпископ приголомшив Україну

Також, "Знай.uа" писав, що митрополит Епіфаній висловився про легалізацію канабісу