Мер Тернополя Сергій Надал зажадав позбавити мандатів 28 депутатів ВРУ від "Слуги народу" за "Русский мир".

Детальніше про це міський голова написав на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Надал звернув увагу на 28 депутатів Верховної Ради від правлячої партії, серед яких знаходиться відомий "українофоб" Максим Бужанський. За словами міського голови, народні обранці зареєстрували законопроект, який передбачає скасування штрафів за використання російської мови.

" я закликаю керівництво Верховної Ради позбавити депутатських мандатів слугу Бужанського та його колег-захисників "русского мира". Є юридично зафіксований факт порушення статті 10 Конституції України. Народні депутати давали присягу захищати Конституцію, а не глумитися над нею", - написав Сергій Надал.

Очільник Тернополя підкреслив, що депутати-русофіли можуть спокійно вирушати до Москви і читати там меню російською мовою. В Україні ж їм ніхто не дозволить принижувати українську мову і знущатися над Конституцією.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Закон про мову – незмінний. Стаття 10 Конституції України – недоторканна", - зазначив Надал.

Пост Сергія Надала в Facebook / скріншот
Пост Сергія Надала в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що Сергій Надал звернувся до уряду із закликом повернути статус Героя Уркаїни Степану Бандері.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Тернополі заборонили будувати дев'ятиповерхівки, мер Надал здивував усіх.

Також Знай.иа писав, що глава ПЦУ Епіфаній розкритикував норкову шубу митрополита Михаїла, який родом з Тернопільщини.