На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не йти від традицій. Тому в мережі опублікували рецепт борщу з" вушками", який вариться на грибний юшці.

Відео-рецепт опублікували на YouTube-каналі "НАШІ БЕСАГИ".

Рецепт борщу з "вушками".

Інгредієнт:

Борщ з грибами

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Буряк – 3 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Перець горошком-6 штук
  • Буряковий квас-50 мл.
  • Сіль-цепотка

Вушка

  • Борошно-200 г.
  • Вода – 100 мл.
  • Масло подс. - 1,5 ст. л.
  • Сушені гриби - 100 гр.

Приготування:

На початку відварюємо гриби: сушені гриби промиваємо і заливаємо 2,5-3 літрами води. Варимо близько 20-30 хвилин. Воду необхідно трохи підсолити.

3 цілих буряка варимо близько 1-2 годин разом зі шкурою (вони повинні легко проколюватися виделкою).

Робимо начинку для вушок. По готовності грибів, витягуємо їх з каструлі (бульйон не виливаємо!) і перебиваємо їх в м'ясорубці. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо його в невеликій кількості масла на повільному вогні до золотистого кольору. Коли цибуля готова, додаємо до нього гриби і обсмажуємо все разом 7-10 хвилин. Солимо і перчимо до смаку.

гриби / скріншот з відео
гриби / скріншот з відео

Заварне тісто для вушок: просіваємо 200 грам борошна і додаємо до неї півсклянки (100 мл.) окропу і 1,5 ст. л. масла. Акуратно замішуємо тісто (можна на початку заважати лопаткою, оскільки воно буде гарячим). Тісто має вийти м'яким, еластичним і легко ліпитися. При необхідності можна досипати борошна.

Ліпимо вушка. Для цього розгортаємо тісто і вирізаємо невеликі кружечки. Кладемо на заготовки грибну начинку і ліпимо, подібно пельменів (див.

вирізаємо форми / скріншот з відео
вирізаємо форми / скріншот з відео

Варимо готові вушка в підсоленій воді невеликими порціями 5-7 хвилин, після чого викладаємо їх в миску.

Борщ. Варений буряк натираємо на крупній тертці, кладемо в сковороду і додаємо півсклянки бурякового квасу (якщо є). Тушкуємо буряк 10-15 хвилин.

На плиту знову ставимо грибну юшку і доводимо до кипіння. Кидаємо в каструлю готову буряк, додаємо лавровий лист, перець горошком і варимо 10-15 на повільному вогні.

борщ / скріншот з відео
борщ / скріншот з відео

Подача. Вушка можна додати в каструлю з борщем або покласти в тарілку і залити. Борщ подається гарячим.

Нагадавши рецепт" Черепашка " з тіста з оливками і сиром.

Як повідомляв портал Знай.иа, антивірусне сало для залізного імунітету - простий рецепт ситної намазки на бутерброди.

Також Знай.иа писав рецепт закуски"новорічні ялинки".