Мільйонер з Тернополя шукає рідну маму, яка відмовилася від нього в пологовому будинку. Про це розповіли у виданні "Вісник".

Андрій Савчук провів своє дитинство в селі Сухівці, Підволочинського району в родині Романа та Ольги. Пара не могла мати дітей, тому онгі усиновили хлопчика, якому віддали всю любов.

Батьки не говорили Андрію, що він їх не рідний син. Однак батько обіцяв розповісти йому "сімейну таємницю", коли той підросте. Але хлопчик Дізнався все на багато раніше, в 5 років, коли випадково почув розмову сусідів.

Андрій почав працювати з 14 років. Він збирав сіно і допомагав у тракторній бригаді. У 15 хлопчик вже їздив на тракторі, зміг заробити гроші на першу свиню і пішов вчиться в Забаразке ПТУ.

У 16 Андрій втратив маму. Його батько був дуже вражений втратою і його паралізувало. Андрій заново вчив батька ходити і вони звернулися за допомогою в Забаразький монастир.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після цього хлопець вирішив знайти біологічну маму. Він сподівався, що жінка зможе сем-то допомогти йому з батьком. Пошуки Андрій почав з будинку малюка в Тернополі, де зміг дістати медичну карту, в якій був листочок з ім'ям Марія Мостова.

Від однієї жінки Андрій почув історію, сто його мама була дочкою впливової людини, яка заборонила їй народжувати. Однак вона не послухалася і народила двійню. У підсумку жінка встигла забрати брата Андрія з пологового будинку, а коли повернулася за ним, їй сказали, що син помер.

Хлопець зачепився за цю історію і почав пошуки Марії мостової. У підсумку він знайшов три жінки з таким ім'ям, які жили на Тернопільщині.

"Спочатку я прийшов до тієї Марії, яка жила в самому Тернополі. Представився Андрієм Мостовим. Вона мене впустила в квартиру, вислухала і сказала: "Ти не мій син, але завжди можеш приходити до нас в гості". На розмову до другої Марії вирушив до районного центру Монастириська. Коли знайшов потрібну вулицю, зустрів жінку, яку запитав, де такий-то будинок. "А вам кого треба?– - "Марію Мостову". - "Та я Марія Мостова!"І так посеред вулиці розповів їй, хто я і що мені треба. "Я не ваша мама", - розвернулася і пішла."- розповів Андрій Савчук.

Андрій Савчук, фото: Прикарпаття Online
Андрій Савчук, фото: Прикарпаття Online
Андрій Савчук, фото: Прикарпаття Online

Після цієї розмови в душі хлопця ніби щось обірвалося і в 17 років він вирішив піти в монастир, щоб служити Богу і людям. Він прийняв постриг в обителі Ордену братів менших францисканців Римо-Католицької Церкви в Україні.

У 19 років Андрій втратив батька і був на стільки вражений, що втратив зір. Ченці возили хлопця по лікарях і через 9 місяців зір вдалося відновити. Потім, коли Андрій повернувся в духовну обитель, у нього знову пропав зір. Наставник хлопця сказав йому, що Бог підготував для нього інший шлях і його місце в миру.

Після цього Андрія почав їздити за кордон на заробітки і отримав європейську освіту. За 7 років в Чехії він заснував власну будівельну компанію і фірму з працевлаштування. Там же він зустрів і кохану Любу на якій одружився і у них народилися четверо дітей: сини - Андрій і Артур-Антоній; дочки — Оля і Люба.

Зараз Андрій Савчук живе в Тернополі, його фірма займається реставрацією старих покинутих храмів і кладовищ. Також він заснував благодійний фонд" Пам'ять і любов", допомагає дітям-сиротам, ветеранам війни та захисникам України на Сході.

При цьому чоловік не залишає спроб знайти рідну маму. Він навідався до третьої Марії мостової, проте вона не захотіла з ним говорити. Андрій навіть звернувся до програми "таємниці ДНК", але розслідування журналістів показало, що жодна з трьох жінок не є його мамою. При цьому чоловік каже, що історія про близнюків і його мамі швидше за все вигадка, але він не впадає у відчай і спирається на волю Господа.

Нагадаємо, що життя матерів-одиначок в Україні показали сумними фото

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінку паралізувало на руках у 8-річного хлопчика і він вразив весь світ

Також, "Знай.uа" писав, що подружжя з Чернівців усиновило дев'ятьох осиротілих малюків