Автолюбитель з Тернопільщини створив унікальний позашляховик. Про це розповіли в репортажі видання "Суспільне".

Автомеханік з міста Збараж Тернопільської області Юрій Курдупель самостійно сконструював величезний унікальний позашляховик на базі автомобіля ГАЗ-66.

Своє творіння чоловік назвав на честь батьківщини:"UKRAINE". Щоб зібрати автомобіль механік витратив більше 3-х років і вклав майже 25 000 доларів.

Позашляховик Юрія вийшов гігантських розмірів-майже в два рази більше звичайного позашляховика. Під капотом у нього знаходиться двигун потужністю 150 кінських сил від Mercedes-Benz. Також в ньому вбудовані електричні склопідйомники, невеликий монітор і камери спостереження.

Українець створив унікальний позашляховик, кадр з репортажу Суспільне: YouTube
Українець створив унікальний позашляховик, кадр з репортажу Суспільне: YouTube
українець створив унікальний позашляховик, кадр з репортажу Суспільне: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Автомобіль розрахований на 7 осіб і розганяється до 90 кілометрів на годину. Юрій Курдупель каже, що поки тестує позашляховик і не знає точну витрату палива.

Механік зізнався, що ідея створення автомобіля виникла спонтанно.

"Товаришеві просто робив "Бобік", просто там переробляв... він мені показав фотографію "Булата", в Киргизії зробили теж таку, подивився і каже: "Дивись яка машина". А я йому кажу: "Зроблю". "Газель" у мене була на той час — поставив її на продаж. Людина дзвонить, каже: "Обмінюємося - "Газельку"на ГАЗ-66". Ну я думаю, якщо воно саме йде в руки — треба робити" - сказав Юрій Курдупель.

Нагадавши, унікальна пекарня притягує На Закарпатті туристів з усього світу: "найдавніша в Україні"

Як повідомляв портал "Знай.uа", маленькі генії з Франківська захопили українців: у Маска з'явилися конкуренти

Також, "Знай.uа" писав, Дніпровські школярі придумали "розумну" маску: у коронавірусу немає шансів