16-річний юнак з Тернопільщини рік тому врятував товариша з пожежі, яка виникла після вибуху газу в сільському клубі. Про юного героя не забули. Українці шляхом голосування в мережі обрали історію сучасного героя.

Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Нагадаємо, в селі Угринів Підгаєцького району Тернопільської області рік тому в клубі виникла пожежа і прогримів вибух. В результаті НП постраждали вісім підлітків від 12 до 17 років. Всі вони опинилися на лікарняних ліжках зі страшними опіками.

16-річний Сергій Гловицький був у цей час у клубі, але побачив, що всередині приміщення ще хтось залишився. Тоді він прийняв рішення повернутися і врятувати товариша.

"Я забіг назад в клуб, а там лежав цей хлопець. Я взяв його за капюшон і потягнув за собою",- згадує Сергій.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як стало пізніше стало відомо, в сільському клубі вибухнув газ, якого там бути не повинно було. Всі хлопці опинилися в реанімації в дуже важкому стані. Серед них був і врятований Сергієм юнак.

скріншот з відео
скріншот з відео

Мама хлопчика, що вижив, згадує, що першими словами сина було прохання покликати свого рятівника.

"Він просив, щоб я його подякувала, а також сказала Спасибі його матері, яка виховала справжнього героя. Він допоміг дітям", - згадує мати врятованого підлітка.

Сергій вирішив не розповідав нікому про свій героїчний вчинок. Можливо, ніхто про це ніколи б і не дізнався, але врятований хлопчик розповів, хто врятував йому життя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Хмельниччині таксист врятував хлопчика і став героєм міста-представив себе на місці дитини

Як повідомляє портал «Знай.иа» Тернополянин виніс малюків з палаючого будинку, копи оцінили - " нагороду герою!"

Також «Знай.иа " писав, що П'ятирічний хлопчик виніс з палаючого будинку маленьку сестричку і повернувся за собакою: герою аплодує весь світ