Любителі зоряного неба з Тернопільщини зробили незвичайні рідкісні фото. Про це розповів Андрій Ревун на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що тернопільські любителі зоряно неба зробили фотографії Туманності Оріона. Примітно, що знімки такої якості дуже рідкісні.

Андрій Ревун розповів, що знімки були зроблені в ніч на Водохреща і навіть сильний мороз не став перешкодою для любителів поспостерігати за зірками.

"Я тоді у дворі пробував щось знімати на свою камеру, а в той же час Сергій Вербицький запустив телескоп у бік найбільш найупізнаванішого сузір'я зимового неба, а саме на конкретну ділянку - Туманність Оріона. Збиралася серія кадрів, Сергій Іванович ловив фотони світла від далекої туманності." - написав Андрій Ревун.

Туманність Оріона, фото: Facebook Андрій Ревун
Туманність Оріона, фото: Facebook Андрій Ревун
Туманність Оріона, фото: Facebook Андрій Ревун

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чоловік зізнався, що фотографуючи небо він не сподівався отримати якісні знімки, оскільки світло виходить від нічного Тернополя часто заважає чітко розгледіти зірки. Однак фотографам пощастило і знімки вийшли дуже барвистими.

Фотографи зробили 301 кадр. На обробці вони розклали кольорові картинки на окремі канали і отримали неймовірний результат.

"Це найближча до нас область активного зореутворення. Знаходиться на відстані від Сонця, близько 1345 світлових років, її розмір за оцінками близький до 24 світлових років, а маса близько 2000 мас Сонця." - розповів Андрій Ревун про Туманність Оріона.

Публікація Андрія Ревуна: Facebook
Публікація Андрія Ревуна: Facebook
Публікація Андрія Ревуна: Facebook

Нагадавши, у небі над Харковом повисло "помилкове" сонце, і Кернес тут ні при чому

Як повідомляв портал "Знай.uа", кам'яна брила розміром з Національний стадіон мчить до землі: попередження NASA

Також, "Знай.uа" писав, палаючий "гість" з далекого космосу рвонув прямо над містом, в одну хвилину все завмерло