Російський чернець, який прибув на Тернопільщину, готується очолити Почаївську лавру.

Детальніше про це розповідає видання "За Збручем".

У 2021 році на Різдво Христове прес-служба Почаївської лаври вперше підготувала російськомовне привітання, на якому постав благочинний Лаври (друга особа в монастирі після намісника) ієромонах Захарія (Клімач).

Відомо, що даний священнослужитель прибув в Україну з Краснодарського краю Російської Федерації і вже кілька років проживає на Тернопільщині. Видання припускає, що ієромонах може незабаром очолити Лавру.

"Очевидно, враховуючи перенесені нещодавно операції на серці, інфаркт та поширення інформації про погіршення здоров'я митрополита Володимира, В УПЦ МП розуміють неминучість необхідності заміни керівника Почаївської лаври. Тому, ймовірно, заздалегідь готують вигідного керівництву кандидата з РФ ієромонаха Захарія, медійно розкручуючи його персону", - не виключає видання За Збручем.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В інтерв'ю для російського видання священнослужитель розповів, що його батько є власником будівельної фірми, а він почав своє чернече життя в Тимашевському монастирі РПЦ в 2003 році. Через дев'ять з половиною років чернець переїхав в Україну.

У Почаївському монастирі Захарій спочатку був помічником економа (керівника господарства). В його обов'язки входило: відповідати за будівництво, ремонтні роботи, опалення, електрику та інше.

На початку 2020 року ієромонах представився в інтерв'ю російському виданню вже благочинним Лаври (заступником намісника митрополита Володимира).

Нагадаємо, що у Хмельницькій області священика ПЦУ підозрюють у крадіжці з храму дорогих речей.

Як повідомляв портал Знай.иа, з Харківського храму вкрали дорогоцінну ікону: і Бога не бояться.

Також Знай.иа писав, що глава ПЦУ митрополит Епіфаній виступив з привітанням з Днем Соборності України.