Марія та Ольга Загребельні, мешканки села Кривки Теребовлянського району, від народження хворіють на ДЦП. Та це не заважає дівчатам займатися рукоділлям.

Про це в сюжеті Суспільного розповіла мама Катерина. Оля не може ходити, і у вільний час виготовляє картини з кришталиків.

"Перший набір для виготовлення картини Ольга отримала три роки тому, 19 грудня, на Миколая. Й відтоді в неї виникло таке захоплення", – розповідає жінка.

фото: Ольга Загребельна, Суспільне

Ця справа вимагає уважності.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Плівку з картини треба помаленьку відкривати, бо якщо висохне клей, кришталики будуть відлітати. Потрібно запам’ятовувати відтінки кольорів та звірятися зі схемою. Інакше картина буде негарна", – каже Ольга.

фото: Суспільне

Старша сестра Марія почала займатися рукоділлям ще коли була школяркою: "Я вишивала бісером, робила ґердани. Я багато чим займалася, але все ж вирішила навчитися робити іграшки гачком".

фото: Суспільне

В'язати дівчина вчилась сама, усю потрібну інформацію шукала в інтернеті. "В’язала раніше зі звичайної нитки, але ті іграшки мені не подобалися тим, що вони трохи тверді, не для дитини. А ця ниточка м’якенька, якраз для дітей підходить",– згадує Марія.

фото: Марія Загребельна, Суспільне

Свої іграшки тернополянка наповнює синтепоном: "Це вже коли половина голови готова, тоді вже можна поступово починати наповнювати синтепоном. Очки, носики – все на безпечному кріпленні".

“Для такої великої білої киці в рожевому платтячку потрібно три повноцінні дні, щоб її зробити. Поступово я почала в соцмережах ділитися своїми роботами, багато людей оцінило, з’явилися перші замовлення і так пішла справа вгору. Найкраще натхнення – це отримати відгук із фото. Дитина в руках з іграшкою, радісне обличчя, купа емоцій. І потім купа емоцій у мене”, – каже Марія Загребельна.

Має інвалідність й батько дівчат. Аби підтримати захоплення доньок, Роман Загребельний почав вишивати бісером.

фото: Суспільне

"Як є захворювання, то просто треба давати дітям підтримку", – каже чоловік і додає, що творча робота додає сил, заспокоює та дарує натхнення.

Нагадаємо, закарпатець з інвалідністю став жертвою юної злодійки на очах у перехожих: "Зняла і втекла"

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Буковині олень змусив жінку мучитися з інвалідним візком, злості не вистачає: "купив за шматок сала"

Також, "Знай.uа" писав, у Харкові хворого пенсіонера силою і матами саджали на вільне місце, боляче дивитися: "Здохніть вже"