Залізничник у третьому поколінні з Рівненщини облаштував ексклюзивний музей у себе на подвір’ї. Серед експонатів – радянські тепловози, мотовоз, вагони і навіть дрезина. Подробиці у сюжеті програми "Джедаі" на каналі 2+2.

Переглянути відео можна за посиланням.

Рівненська вузькоколійка "Антонівка-Зарічне", одна з найдовших і найстаріших у Європі, поступово перетворюється на музей. "Зозулю", як називають її місцеві, вже кілька разів намагалися закрити через збитковість, а з квітня минулого року вузькоколійка припинила діяти через карантин. Саме тут колись працювала уся родина, та й сам рівянин Олександр Мельник, який тепер просто біля свого будинки створює музей залізничної техніки.

фото: Джедаї

"Все моє життя та моєї дружини було пов’язано із залізницею, так як Антонівка була залізничним краєм", – розповідає чоловік.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

фото: Джедаї

Ідея створити музей виникла у Олександра після того, як він знайшов раритетну дрезину, аналогів якій немає у світі. Також в колекції чоловіка кілька тепловозів та мотовоз "Онежець" М4 1947 року.

фото: Джедаї

Залізничник сподівається, що згодом імпровізований музей стане візитної карткою Антонівки. Але поки що "Укрзалізниця" не зацікавлена ані в створенні повноцінного музею, ані в розробці туристичного маршруту. Тому експонати зберігаються на території будинку Олександра.

фото: Джедаї

Нагадаємо, що український майстер вирушив до Книги рекордів на в'язаному велосипеді

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Тернопільщині можуть закрити музей героїв АТО

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпровський умілець перетворив "Запорожець" на будинок на колесах.