Одним із найважчих ускладнень після коронавірусної інфекції є порушення системи згортання крові. Це може спричинити небезпечні для життя людини тромбози судин.
При цьому одна із найнебезпечніших локалізацій тромбозу – це тромбоз судин, що кровопостачають кишківник. Внаслідок цього відбувається інфаркт та некроз (змертвіння) відповідного відділу кишківника, передає "КНП "ТКМКЛШД".
Саме з таким випадком до тернопільських лікарів ще на початку грудня доставили 31-річного пацієнта. Він скаржився на різкий, розлитий біль по всьому животу, задишку, виражену загальну слабкість, високу температуру тіла. Медики провели хворому оперативне втручання. Під час операції виявлено субтотальний некроз тонкої кишки та правої половини товстої кишки.

Медики в лікарні, скріншот: Youtube
Медики в лікарні, скріншот: Youtube

Хірурги на чолі з доцентом Осадчук Дмитром Васильовичем провели субтотальну резекцію тонкої кишки, правобічну геміколектомію з накладанням ілео-трансверзо-анастомозу. Іншими словами видалили 2/3 тонкої кишки та праву половину товстої кишки та сформували анастомоз.
На другий день після операції ПЛР-тест на COVID-19 показав позитивний результат. Майже цілий місяць лікарі боролися за життя пацієнта. За час лікування стан хворого значно покращився, задишка зменшилася, сатурацію відновлено до 98-100% при диханні атмосферним повітрям.

Нагадаємо, в Україні 90% тестів на covid - 19 з Росії, глава Медпалати Кравченко показав "зраду".

Як повідомляв Знай.uа, міністр Степанов відповів на всі питання про локдаун, що заборонено і чому потрібен жорсткий карантин.

Також Знай.uа писав, що Комаровський розповів, яким тестам на коронавірус можна вірити.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще