У неділю, 31 січня, у Тернополі 90-літній ювілей святкувала справжня патріотка, незламна Ольга Іванівна Небесна.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер Тернополя Сергій Надал, який приїхав особисто привітати видатну українку.

"Пані Ольга зростала в дуже патріотичній родині. Була членкинею ОУН, розповсюджувала листівки, заготовляла продукти і одяг для підпільників.

фото: Facebook Сергія Надала

21 квітня 1949р, коли Ольга ще навчалася в 10 класі, її заарештували і засудили до 25 років каторжних робіт. Товарним вагоном цю дитину відвезли в Магадан. Там вона роками важко працювала на лісоповалі у вічному холоді та голоді. У Норильському таборі зустріла своє кохання – патріота та політв'язня Василя Небесного. Там і одружилися.
Після смерті Сталіна пані Ольга отримала амністію. Повернулась з чоловіком в Тернопіль, знайшла сили здобути вищу освіту, працювала в автоколоні. Виховала двох дітей, онуків, правнуків.

фото: Facebook Сергія Надала

Зараз ця сильна духом жінка є членкинею товариства політв'язнів і репресованих, Народного руху України, Союзу Українок, товариства "Меморіал".
З роси і води Вам, пані Ольго! Нехай Господь дарує Вам багато щасливих років в колі найрідніших вам людей! Низький Вам уклін!", - написав Надал.

фото: Facebook Сергія Надала

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, на Львівщині довгожитель відсвяткував 100-річний ювілей: "мрію дожити до 110"

Як повідомляв портал "Знай.uа", 100-річна закарпатка пережила Сталіна і Гітлера і посміхнулася українцям: "Молитва і добрі справи"

Також, "Знай.uа" писав, що чернівчанка відсвяткувала столітній ювілей-пережила дві війни і бачила зміну епох