Минуло два роки з дня смерті ветерана АТО Олександра Цюха. Однак донині нападники не відповіли за скоєне. Чотирьох кривдників навіть "амністували".

У Олександра після його смерті народився синочок Назар, який дивно схожий на батька, передає портал "20 хвилин".

Нагадаємо, Олександра Цюха жорсткого побили в червні 2017 року. Чоловік помер 22 лютого 2019 року. Справу розглядали в суді Хмельницької області. На апеляцію подали родичі Саші, адже Лановецький районний суд своїм рішенням фактично звільнив від покарання нападників. За побиття Олександра судили чотирьох жителів Ланівців - Михайла Гінду, Миколи Загаєвського, Віталія Замойського та Вадима Скакуна. Суд першої інстанції призначив трьом підсудним покарання у вигляді обмеження волі (роботи у виправному центрі) на три роки, а четвертому — на чотири роки, проте відразу ж застосував до всіх Закон України "Про амністію в 2016 році".

Коли помер Олександр, його дружина Тетяна була вагітна. Саме за неї влітку 2017 року чоловік заступився і був жорстоко побитий. На той момент пара зустрічалася.

джерело: "20 хвилин"
джерело: "20 хвилин"

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як розповіла вдова, кривдників її чоловіка досі не покарали. Суд повернув справу на дорозслідування в прокуратуру. А до цього пару років пройшли в судах різних інстанцій.

"Вони за цей час жодного разу не пробували з нами зв'язатися і навіть не попросили вибачення. Хоча одного з них, Віталія Замойського, вже немає серед живих. Він помер на Борщівщині", - розповіла вдова Тетяна.

Дівчина хоче, щоб кривдники відповіли за смерть її чоловіка. Адвокат і батько продовжують боротися. Підтримують рідних і побратими Саші.

Після побиття Олександр потрапив до реанімаційного відділення Лановецької лікарні з діагнозом «відкрита черепно-мозкова травма, забій склепіння головного мозку з епідуральною та субдуральними гематомами справа, перелом склепіння та основи черепа справа, стан стабільно важкий».

Тоді голова Тернопільської поліції Олександр Богомол повідомив, що АТОвець заступився за дівчину. Нападників було четверо хлопців. Свідки кажуть, що били всі. Коли потерпілий вже лежав один з нападників наніс йому удар ногою по голові. Нападникам оголосили підозру за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України.

Саші в Ланівцях зробили операцію, 4 дні він перебував у комі, потім 2 тижні в реанімації райлікарні. Згодом його перевели до Тернополя - до неврології міської лікарні №3 у Тернополі. Медики підняли його на ноги, розповідав тоді батько Олександра Василь Цюх.

джерело: "20 хвилин"
джерело: "20 хвилин"

Попереду Олександра чекали ще не одна операція і місяці лікування. Очевидці згадували, як на Сашу накинулися четверо напідпитку. Один з них витягнув гранату. І тут хтось із компанії крикнув: "Вали його!"", і нелюди накинулася на хлопця. Налякані дівчата бігали навколо і в розпачі кликали на допомогу. Нарешті одна з них схаменулася і побігла за допомогою до найближчих будинків.

Тим часом крики про допомогу почув Олег Г. не зволікаючи, чоловік сів в авто і поїхав до місця.

П'яна четвірка шукала побитого Сашу навколо автобусної зупинки, оскільки потерпілому вдалося вирватися від них і сховатися між дерев у парку.

Коли Олег спокійно вийшов з авто, один з нападників з гранатою наблизився до нього, але переконавшись, що це інша людина, тільки злобно і грубо вилаявся. Чоловік спробував заспокоїти п'яних бешкетників. Ті обступили його півколом і мовчали, дивлячись з-під чола.

В цей час з парку на дорогу боязко вийшов весь побитий, в підраному одязі Саша і став ззаду за своїм захисником. Побачивши ветерана, ті стиснули кулаки і міцніше обступили чоловіків. Олег поклав руку на плече одному з них, хотів заспокоїти. У цей момент один з нападників миттєво вдарив кулаком в голову Олександра, той впав на дорогу.

джерело: "20 хвилин"
джерело: "20 хвилин"

Коли приїхала "швидка", побитий ветеран сидів на зупинці, він нікого не впізнавав і нічого не зміг розповісти. У лікарні він впав у кому і довгий час перебував у реанімації між життям і смертю.

У суді жоден з нападників не визнав своєї провини. Спочатку вони всю провину за початок скандалу валили на Олександра, бо той нічого не пам'ятав. Коли ж їхні слова спростували свідчення очевидців, почали перекидати провину один на одного. В останньому слові кожен з них попросив застосувати до них амністію. Тому що у них сім'ї і маленькі діти. Зараз справа знаходиться в прокуратурі області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові жорстоко побили головреда відомого видання: "цеглою по голові"

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Львові поліцейські побили героїв АТО, очевидці киплять: "нові беркутята?"

Також «Знай.иа " писав, що "Гастролери" з Донецька жорстоко побили ветерана АТО в Києві, очевидці ахнули: "немає живого місця"