Популярна українська ведуча телеканалу "1+1" Марічка Падалко, яка перехворіла на коронавірус, дуже часто радує багатотисячну аудиторію яскравими публікаціями в своєму Instagram.

Цього разу ведуча програми "ТСН" поділилася на своїй сторінці в Instagram крутим рецептом легкого весняного десерту, який у народі називають "бите скло".

"Легкий, весняний десерт, який можна і готувати, і їсти з дітьми через безпечність його інгредієнтів. А wow -ефект, коли буде різати "торт", гарантований! В народі його називають "бите скло".

Вам знадобиться:

➡️ 600 г сметани (20-30 відсотків жирності).

➡️ Три види різнокольорового желе. Я використовувала желе зі смаком ківі, полуниці та апельсину.

Популярні новини зараз
Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

➡️ Желатин, 25 г (він потрібен для згущення сметани). Беріть той, з яким Ви звикли працювати. Я використовувала "кондитерський" швидкорозчинний желатин, бо його не треба замочувати.

➡️ Цукова пудра (на Ваш смак).

скріншот


Як готувати:

🥮 Приготувати желе за інструкцією на упаковці і помістити в холодильник.

🥮 Взбити сметану із цукровою пудрою. Її обсяг додавайте на свій смак. Але пам’ятайте, що желе - доволі солодке, і сметанний шар мусить це збалансувати.

🥮 Дістати готове желе з холодильника, опустити ємність на кілька хвилин в гарячу воду. Перегорнути желе на дощечку і нарізати кубиками.

🥮Тепер приготуйте желатин (щоб його розвести вистачить 100-150 мл води) і з’єднайте зі сметанним кремом.

🥮 Далі все швидко поєднуємо у "торт", адже желатин починає застигати: а) можна або все змішати в мисці, де Ви готували сметану, б) або ж викладати шарами у форму, як я (на відео). Замість форми все може застигнути у звичайній мисці (салатниці) 😀.

Даємо торту загуснути в холодильнику, далі знов опускаємо ємність у гарячу воду на кілька хвилин і перегортаємо на тарілку 😉 І тут дуже важливо не поспішати! Краще нехай він трохи "потече", аніж Ви поспішите перегорнути, і частина, яка вже "відійшла" від миски, під своєю вагою впаде в тарілку, а частина, що не встигла "відійти", залишиться у формі. Якщо поки Ви відігрівали десерт, сметана трохи потекла на желе, Ви можете ватним диском, змоченим у теплій воді, обережно очистити "скло", - написала Падалко.

Нагадаємо, Марічка Падалко встала в дивну позу і вип'ятила сідниці.

Як повідомляв портал Знай.uа, Марічка Падалко поділилася трепетним моментом з чоловіком.

Також портал Знай.uа писав, що Марічка Падалко прикрила пікантні місця пір'ям.