Бразилець Рожеріо Мелло мешкає в Тернополі вже більше 3 років, і весь цей час активно вивчає творчість Тараса Шевченка. "Заповіт" став першим твором, який чоловік вивчив напам'ять.

"Я гадаю, що Тарас Шевченко – найважливіша людина для українців. І щоб показати свою повагу – треба не просто вчити мову, треба добре знати про культуру, про страви, про людей", - розповів Рожеріо Суспільному.

фото: Суспільне

Бразильцю 42 роки, і він навчається на 3 курсі факультету іноземних мов Тернопільського педагогічного університету. Мешкає в університетському гуртожитку і тут, каже, вчить вірші та знімає відео для публікацій у соціальні мережі. Блог веде українською.

"Мені подобається місто, гуляти тут, купувати продукти в супермаркеті. Я пишу всі продукти, які я хочу купувати щодня. Так, я специфічна людина", – каже Мелло.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

фото: Суспільне

На батьківщині Рожеріо не був більше двох років. Зараз спілкується з матір’ю онлайн. Із відео, яке Рожеріо 2019 року надіслав на міжнародний конкурс "Шевченко єднає народи", чоловік переміг у номінації "Відеоформат".

"В мене немає слів, щоб говорити про Шевченка. Це найважливіша людина, найважливіший українець. Просто відчувати, поважати і декламувати вірші і більше читати про його життя", – розповів Рожеріо.

фото: Суспільне

Нагадаємо, 9 березня Україна святкує День народження генія, чудового поета та художника, неймовірно сильного поборника свободи Тараса Шевченка. Впевнені, що зможемо вас здивувати, розкривши декілька фактів про генія української думки, які чомусь не розповідають у школах.

Як повідомляв "Знай.ua", в музеї Київських духовних шкіл відкрилася виставка до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Також Знай.ua писав про те, що китайська зірка заспівав українську пісню без акценту: "Двічі в одну річку не ввійдеш".