Не лише схожий зовні, а й має офіційний статус двійника. Вчителя музики зі Шполянщини часто плутають з українським Кобзарем - Тарасом Шевченком.

Замість "Дмитро Васильович" все частіше доводитися чути "Тарас Григорович", розповідає чоловік Суспільному. Більшу частину свого життя Дмитро Вовк провів на сцені.

В 2011-му році вперше приміряв на себе образ Шевченка: тоді донька запропонувала йому взяти участь в конкурсі двійників. Краплина фотошопу зробила свою справу:

"Друзі бачили світлини і навіть не зразу вгадували. Говорили, що очі лише видають, що зображений не Шевченко".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Черкащанин каже, що спеціально нічого у своїй зовнішності не змінював, вуса носить ще з 25 років. Лисина з'явилася природнім чином. І в жилах тече справжня Шевченківська кров:

"Мій прадід Денис із Товмача, його прізвище було Шевченко. Дослідити, звідкіля взялися Шевченки в роду, напевно неможливо, треба підбирати великий архівний пласт документів, але для мене це не так важливо, головне, що я знаю, хто я, звідки і для чого тут".

Хоч на своїй схожості з Кобзарем не зациклювався, однак опинився серед півтора десятка претендентів на звання "двійник Шевченка". Розповів, що інколи люди і справді плутають із Кобзарем:

"Підійшов якось дідусь, дивився-дивився і каже до мене: "Тарас Григорович?". А я кажу: "Ні, Дмитро Васильович".

Нагадаємо, 9 березня Україна святкував День народження генія, чудового поета та художника, неймовірно сильного поборника свободи Тараса Шевченка. Впевнені, що зможемо вас здивувати, розкривши декілька фактів про генія української думки, які чомусь не розповідають у школах.

Як повідомляв "Знай.ua", в музеї Київських духовних шкіл відкрилася виставка до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Також Знай.ua писав про те, що китайська зірка заспівав українську пісню без акценту: "Двічі в одну річку не ввійдеш".