Анастасія Кочеткова - одна з тих, хто дивом вижив у страшній ДТП в Польщі 6 березня. В автобусі, що їхав до України, знайшли шістьох загиблих, та потім цифру виправили на п'ять: тією "помилковою" загиблою і стала Настя.

“Виявилося, що на місці аварії Настю вже пакували в чорний мішок. Але санітар почув в неї пульс. Ми йому дуже вдячні”, – розповіла тітка Насті Катерина Шоломінська, передає Gazeta.ua.

Зараз Настя в Перемишлі, дівчина перебуває в комі у реанімації.

"Насті видалили гематому в мозку. Дві перші операції зробили за гроші спеціального польського фонду. Він оплачує перші дні перебування всім пацієнтам, не залежно, звідки людина. Але подальше лікування треба оплачувати самому. У Насті роздроблене обличчя, ніс. Треба негайно оперувати, бо кістки почнуть зростатися, тоді треба буде все ламати. Таку операцію робитимуть в іншому місті. На неї потрібно 60 тисяч євро. Через критичний стан Настю поки що не можна транспортувати. Усе лікування з реабілітацією буде коштувати в середньому 500 тисяч євро. У Насті є страховка, але вона найдешевша, на 40 тисяч злотих. Це близько 10 тисяч євро. Їх вистачить на якихось два тижні. Тому ми звертаємося за допомогою до людей, до нашого уряду. Сестра Настю виховувала сама. Вона дуже талановита і хороша дитина. Знає англійську і польську мови. Вона, як блогера, відома багатьом людям. Добра і щира, навіть по фото це видно", – розповідає жінка.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Нагадаємо, біля міста Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у жахливу аварію. Серед загиблих багато громадян України. У причинах аварії намагаються розібратися представники екстрених служб і дипломати відразу обох країн. В салоні перебувало 57 осіб, у тому числі двоє водіїв. На рятувальну операцію направили 30 пожежних частин зі 100 надзвичайників, вони розбирають місце трагедії. Постраждалих доставили до лікарень.

Як повідомляв Знай.uа, у Польщі сталася смертельна ДТП з українцями: 6 загиблих і багато поранених.

Також Знай.uа писав, у Києві чоловік спробував обігнати поїзд і залишився без ніг.