Влада нічого не робить для того, щоб захистити населення під час підняття тарифів. Потрібно збільшувати фінансування на програму житлових субсидій, та підвищувати доходи громадян.

Про це заявив колишній міністр соціальної політики України в уряді Володимира Гройсмана в ефірі «Знай24».

«Я, як чиновник колишній, як міністр соціальної політики, оцінюю масштаби проблеми й ті рішення, які прийняті. Вони адекватні в масштабі проблеми, чи ні. Ви бачите результат – люди перекрили дороги. Давайте згадаємо 2016 рік. У нас та ж проблема була – тарифні виклики та інше. Перекривали вулиці, виходили люди. А чому? А в чому проблема? Адже ситуація була дуже важка, не менш важка, ніж сьогодні. Йшла війна, за нашими скромними розрахунками, у квітні, коли нас призначили, ми порахували, що в бюджеті грошей вистачить до вересня», - згадує він.

Рева розповів, які кроки зробив уряд Гройсмана, щоб тоді захистити населення.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За його словами, вони ухвалили нове рішення про програму субсидій, в результаті чого кількість домогосподарств, які отримували субсидії, була збільшена з 3 мільйонів до майже 7 мільйонів. Ще 2 з половиною мільйони домогосподарств отримували пільги на житлово-комунальні послуги. Таким чином, 9 з 15 мільйонів домогосподарств – а це 2/3 – отримували державну підтримку в умовах зростання тарифів.

Андрій Рева
Андрій Рева

Також, додав політик, уряд збільшив фінансування програми субсидій.

23 серпня 2016 року було підписано угоду з профспілками та роботодавцями про підвищення зарплати не тільки в бюджетній сфері, але і у сфері бізнесу, в приватному секторі економіки.

Екс-чиновник заявив, що протягом 2017 року середня зарплата в Україні зросла на 38%. А з 1 січня була збільшена мінімальна заробітна плата вдвічі – з 1600 до 3200 грн.

«Вони навіть номінально сьогодні на цей масштаб не вийшли, тому що у них з 1 січня тільки на тисячу гривень. З урахуванням того, що було 5 тисяч, а зараз 6, – це на 20%, а ми на 100%», – коментує Рева дії чинної влади.

Крім того, тоді уряд підвищив зарплати вчителям на 50%

«Були вжиті екстраординарні заходи для того, щоб людей захистити, забезпечити виконання програми соціальної підтримки через субсидії та підвищити їхні доходи. І плюс у 2017 році ми проводили реформу, яка дозволила збільшити пенсії людям», – резюмує колишній міністр.

Раніше Znaj.ua повідомляло, що українці вимагають негайно скасувати тариф на електроенергію та газ.

Нагадаємо, нардеп Цимбалюк заявив, що мінімальна пенсія підніметься на 100 грн протягом року.