Сьогодні, 1 березня 2021 року, головний режисер театру Одеської Національної опери та балету Євген Лавренчук у Facebook повідомив про те, що на нього було скоєно напад.

Він додав, що це був замах на життя. Порушили кримінальну справу, а стосовно події він зазначив побиття по обличчю. У нападників був гострий предмет, тому над оком можна помітити різане поранення.

"Били в обличчя і голову, був гострий предмет, тому що над оком різане поранення", - написав він у публікації.

Напад на режисера, фото: Facebook
Напад на режисера, фото: Facebook

І потім розібрав ситуацію на кілька пунктів, починаючи з жовтня 2020-го року, коли він отримав два анонімних дзвінка на телефон, де йому було сказано, щоб він "валив" з театру і в такому випадку залишається цілим. Далі Євген виділив розмову з директором Одеської опери надією Бабич про плани подавати свою кандидатуру на посаду художнього керівника-директора Одеської опери, так як термін дії її контракту добігає кінця.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Моя відповідь була позитивною, так як бачу перспективи творчого розвитку театру, маю відповідну освіту, кваліфікацію і досвід, тим не менш, мною була заявлена готовність і бажання йти з нею в парі за будь - яких результатів конкурсу", - додав Лавренчук.

8 грудня 2020 року, через кілька днів, на нього вчинили напад, коли закінчилася його репетиція. Під вікна його кабінету підійшли невідомі і стежили за ним через вікно. Чекали вони його протягом 30 хвилин, після чого стежили за Євгеном, його сестрою і племінником. Йому зробили операцію після нападу. Він опублікував фото своєї фізіономії. Згодом йому стало відомо, що до солістів Одеської опери зверталися працівники наближені до керівництва театру та представники дирекції з вимогами підписувати наклеп на нього.

Напад на режисера, фото: Facebook
Напад на режисера, фото: Facebook

"Про мою непрацездатність, відсутність таланту тощо. Майже всі артисти відмовилися це робити, за що їм від мене низький уклін. Скріни смс-ок і повідомлень від артистів театру я маю, там вказані прізвища, хто до них підходив з вимогами підписувати наклеп, матеріали передані в прокуратуру, але особисті дані приховані, так що мої колеги-Артисти можуть бути спокійними, репресій в їх бік не буде", - заявив Лавренчук.

І зазначив, що 10 лютого він отримав офіційно лист від директора театру про непродовження контракту з 15 березня. Євген нікого не звинувачує, проте пропонує робити висновки самостійно.

Напад на режисера, скріншот: Facebook
Напад на режисера, скріншот: Facebook

Нагадаємо, під Львовом дитина відбила свій телефон у грабіжника і здала його копам - "Їздить на машині з ванною"

Як повідомляв "Знай.ua", прикарпатські копи зловили небезпечного злочинця і стали героями: ось хто повинен носити погони

Знай.ua писав, у Києві Підлітки не поділили джин-тонік і розпустили кулаки: "У мене дядько в СБУ, бійся!"