Сьогодні ми з вами поговоримо про зручну і корисну таблиці чергування посівів овочів в городі. Адже можна отримати з цього вигоду на присадибній ділянці.

По-перше, це збереження родючості землі, а також профілактика від зараження шкідниками і хворобами рослин. Наприклад, в ній зазначено, що після томатів хорошими попередниками виступають огірки, ріпа, цвітна капуста, зелень і сидерати. Допустимі попередники-цибуля, капуста середніх і пізніх сортів і буряк столовий. А ось поганими попередниками виступають картопля і томати.

Город, скріншот: Youtube
Город, скріншот: Youtube

Недостатньо міняти овочі місцями від сезону до сезону. Слід враховувати, які попередники найбільш корисні. Потрібно дотримуватися правила при сівозміні, яке полягає в тому, щоб не сіяти одну і ту ж культуру другий рік на старе місце. Це відноситься і до представників тих же сімейств культур.

Після картоплі не можна висаджувати баклажани і томати, вони відносяться до сімейства пасльонових. Після кропу не можна морква, так як вони з сімейства Зонтичні. Це стосується і ріпи після капусти, адже вони з родини хрестоцвіті, тощо. Адже в грунті накопичуються шкідники і збудники хвороб, які вражають саме овочі з одного сімейства при вирощуванні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тому і існує чергування посівів, щоб не давати їм можливість нашкодити на наступний рік.

Нагадаємо, місячний посівний календар на 2021 рік: коли садити помідори, капусту та інші овочі

Як повідомляв "Знай.ua", як посадити навесні червоний буряк на борщ: поради хорошим господиням

Знай.ua писав, урожай 2021 під загрозою через безсніжну морозну погоду? В Укргідрометцентрі дали прогноз