Для любителів дачних лазень ця інформація буде дуже корисною. Цього разу ми розповімо тобі, наш дорогий читачу, про віники. І не про ті руді, що стоять у тебе за дверима на кухні, а про банні віники.

Банний віник - не тільки своєрідний масажер, що підсилює кровообіг в шкірі, підшкірній клітковині, м'язах, суглобах. Листя виділяють ще й ефірні масла, які, потрапляючи на шкіру, покращують обмін речовин і перешкоджають передчасному старінню. Однак віники бувають різні, і кожен з них дає свій ефект.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Дневник дачника. Сад и огород".

Банні віники, скріншот: Telegram
Банні віники, скріншот: Telegram

Що ви могли не знати про корисні властивості віників:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

- Березовий, добре наганяють жар, масажують шкіру. Листя і бруньки, і кора, і сік берези мають цілющі властивості, тому березові віники так популярні в лазнях. Березовий віник незамінний при м'язових і суглобових болях, наприклад, після важких фізичних навантажень.

- Дубовий віник має заспокійливий і протизапальний ефект і дуже корисний для людей з високим фізичним і розумовим навантаженням. Дубові віники корисно використовувати при жирній шкірі.

- Евкаліптовий, додасть неповторний аромат;

- Ялівцевий віник сприятиме поліпшенню кровообігу, за бактерицидними властивостями не має собі рівних.

Раніше повідомляли, український борщ потрапив до топ-3 найсмачніших супів світу.

Як повідомляв Знай.uа, українцям розповіли про небезпечну хворобу: як розпізнати і запобігти лиху.

Знай.uа писав, сало не тільки смачний продукт: корисні властивості улюблених ласощів українців.