Зі Сполучених Штатів Америки пришили доволі цікаві новини для шанувальників космонавтики. У середу, 3 березня, було виконано випробувальний політ SN10 - чергового прототипу космічного корабля Starship, які створила компанія всесвітньо відомого винахідника і підприємця Ілона Маска.

Політ SN10, скріншот: YouTube
Політ SN10, скріншот: YouTube

Відомо, що прототипи SN8 і SN9 вибухнули під час випробувань, але SN10 зміг виконати програму, піднявшись на висоту 10 км і знову приземлившись. Однак незабаром після посадки він теж вибухнув.

Політ SN10, скріншот: YouTube
Політ SN10, скріншот: YouTube

Пряму трансляцію SpaceX на той час було припинено, так що у відео, опублікованому компанією, момент вибуху відсутній.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Політ SN10, скріншот: YouTube
Політ SN10, скріншот: YouTube

В ході польоту ракета, піднявшись на розрахункову висоту, перейшла в горизонтальне положення і почала вільне падіння, після чого була знову зорієнтована вертикально, виконала гальмування і посадку. На жаль, судячи з підсумку польоту, посадка була недостатньо м'якою і призвела до руйнування конструкції, що і викликало вибух.

Нагадаємо, що 16 лютого в Техасі завершили підготовку 11-го прототипу Starship в той час, коли ще чотири тестові моделі багаторазового міжпланетного корабля ще будуються. У Бока Чіка (Домініканська Республіка) також тривають роботи по збірці Superheavy BN1 і BN2 – ракети-носія для Starship. А ще 24 грудня 2020 року Ілон Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже через "кілька місяців".

Раніше повідомляли, Ілон Маск побудує місто для собак і переселить людей на Марс.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск виростив покоління "мафії": хто пішов від засновника Tesla і став його конкурентом.

Знай.uа писав, cелфі з Марса - початок: названо терміни зведення першого мегаполісу на Червоній планеті.