У програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» СЕО «Укрпошти» Ігор Смілянський сказав, що міг би читати лекції про вивід значних коштів з державної компанії за допомогою Prozorro.

Смілянський пояснює, як це працює, на простішому прикладі: мовляв, державна компанія виграла бензин, а їй дали на нього талони, які не приймають на заправці. З іншого боку, є вимога повернути певну кількість талонів назад задля отримання решти бензину.

«Ти ж державна компанія, ти не можеш дістати готівку заправитися. У тебе варіанти або віддати, або нікуди машини не поїдуть», - пояснює він. Аналогічною буде ситуація, наприклад, з пенсіями.

Гість програми стверджує, що, з одного боку, знає безліч прикладів обманів Prozorro, з іншого - Prozorro вносить свою лепту в боротьбу з корупцією. «Prozorro – це хороший інструмент для коммодітіз, він дійсно допомагає боротися з корупцією. Але тендер пишуть живі люди», - пояснює Смілянській ситуацію. Мовляв, можна написати будь-що і саме воно виграє.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Максим Ялі прогнозує обмеження доступу до інформації високої якості.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортнік назвав економічну ситуацію в країні коматозно стабільною.