Мало який українець зараз задоволений станом справ у національній економіці. Але чи дійсно все настільки погано? Якою мірою ці скарги можуть бути підставою для висновків?

На це питання відповідає фінансист, економіст, інвестиційний банкір, менеджер з продажу в інвестиційній компанії Dragon Capital Сергій Фурса в програмі Яніки Мерило «Суб’єктивно з Янікою Мерило».

«Люди завжди звертають увагу на погане, а хороше сприймають як само собою зрозуміле. Якщо дивитися по цифрах, можна помітити прогрес, але якщо запитати людину, вона обов'язково скаже: ой, як все погано! Добре завжди було в минулому, аж до часів неандертальців. Навіть у багатій і щасливій Німеччині при опитуваннях понад 60 відсотків респондентів заявляють, що країна рухається не в тому напрямку», - зазначає Фурса.

За його словами, коли людям в середньому стане жити краще (саме в середньому, оскільки поліпшення не можуть торкнутися абсолютно всіх), вони відчують це, але не сильно. Наприклад, ВВП виросте на чотири відсотки, але чи сильно відчуває працівник зростання на чотири відсотки своєї зарплати?

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Люди відчувають, як зростають тарифи - але чи відчували люди рік тому, як вони падали? Зараз саме електрика буде дорожчати, але чи піднімуть ціну для кінцевого споживача, я не знаю, адже це дуже непопулярне. Зараз ця сфера дотується. Так, є і монополісти, і схеми, але для населення вона дотується, хоча ціна і зростає», - говорить економіст.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт заявляв про необхідність підіймати ціну на електроенергію для населення.

Також Фурса висловився з приводу схем на «Центренерго».