У програмі «Що далі» на каналі «Знай24» ексголова Митної служби України, Анатолій Макаренко, розповів, де кошти відомства – у бізнесменів, що ухиляються від сплати податків.

Гість програми пояснює, що існує проблема зі сплатою податків – їх або сплачують недобросовісно, або й узагалі не сплачують. І ця проблема стосується коштів Митної служби України.

«Потім гроші митниці виявляються в державному бюджеті або в кишенях корупціонерів, злодюжок всіх мастей і так далі», - пояснює Макаренко. Отож, вони перебувають десь між держбюджетом та кишенями бізнесменів.

Він наводить дані за 2020 рік, що з Митної служби України 358 мільярдів гривень податків відраховано до державного бюджету. Працює це за такою схемою: бізнесмени сплачують податки, а відомство займається адмініструванням та переказом коштів. Але план, звертає увагу Макаренко, можна редагувати і це відбувається регулярно декілька разів на рік. Зокрема, недобір становив 40 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

«Але підкреслюю, рік був складним і тут питання не тільки в тому, що митниця недопрацювала», - зазначає ексголова і додає, що помилковими могли бути й прогнози.

Нагадаємо, Фурса заявив, що чим менше державних компаній, тим менше корупції.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Макаренко назвав причини діри в державному бюджеті України.