Офіцер ЗСУ звернувся до журналістів, які передчасно висвітлили кількість загиблих у бою під Шумами від 26 березня.

Відповідне відео опублікував Юрій Романенко на YouTube.

Відомо, що 26 березня російські окупанти обстрілявши позиції ЗСУ з мінометів під селом шуми. В результаті нападу загинуло четверо українських солдатів. Однак, інформація про втрати прийшла раніше, ніж закінчився бій і в ООС дали офіційні коментарі на цей рахунок.

Один з офіцерів української армії звернувся з цього приводу до журналістів. Він зазначив, що передчасна інформація сильно б'є по нервах рідних тих, хто воює. Більше того, кількість загиблих може врешті-решт виявитися меншою або більшою за заявлену.

"Ви зрозумійте, що ваші слова про загиблих, ваші уточнення можливого населеного пункту, це інфаркти для сімей, людей, які несуть там службу. Це починаються мільйони дзвінків своїм родичам. А якщо йде бій, то відповісти на них неможливо – це ще більше нервів у рідних і близьких", - заявив військовий.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Офіцер також зазначив, що крім псування іміджу військових, дана інформація може допомогти ворогові, який буде знати напевно про свій "успіх".

"Ви зрозумійте і нас теж зрештою, пошкодуйте наших рідних. Жодна інформація, висловлена раніше за всіх, не варта сліз родичів", - уклав офіцер.

Нагадаємо, ЗСУ натрапили на схованку військової техніки РФ на Донбасі - масштаби вражають

Як повідомляв " Знай.ua", історія кохання на війні зворушила всю Україну: одружилися в госпіталі, п'ять років вставали з інвалідного візка

Знай.ua писав, на Донбасі захисники України врятували понад 80 тисяч життів: війна триває