Про те, які різновиди феміністичного руху існують та куди вони прямують в Україні, розповіла у програмі «Таран VLOG» Віктора Тарана журналістка, перекладачка та продюсерка «Радіо Культура» Ірина Славінська.

Журналістка пояснює, як склалася ситуація з фемінізмом в Україні: тут не один рух, а «мільйон відтінків фемінізму». Наприклад: є радикальний, є ліберальний, є й інший. Часто з цього приводу лунають закиди у невизначеності та невмінні домовлятися, але Славінська вважає таке різноманіття феміністичних рухів нормальним. Одностайність, відсутність інших поглядів, інших пропозицій – це, на її думку, якраз-таки не здорово.

Серед цілей феміністичного руху в Україні, розповідає Славінська, є ратифікація Стамбульської конвенції, у якій йдеться про боротьбу з насильством до жінок, зокрема із домашнім насильством.

Також вони домагаються 50% присутності жінок в українському парламенті. Журналістка зізнається, що це також і її особиста мрія, але її досягнення передбачає очевидно квоти на першому етапі, та далі буде простіше. «Коли в будь-якій системі з’являється хоча би третина представників інших: іншої статі, раси, іншої ідентичності – далі система балансується», - пояснює вона.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Славінська висловлює також сподівання і на звільнення ЗМІ від сексистських повідомлень. Принагідно вона згадує обурливу публікацію про парад нарядів народних депутаток, що вважає неприпустимим для відповідальних медіа. Якщо ж якесь видання опускається до цього, то це сигналізує про його рівень та якість, а читати таке не варто. «А всі відповідальні медіа працювали б чітко за стандартами, в тому числі протидії сексизму», - підсумовує журналістка.

Нагадаємо, Толкачов заявив, що в Україні є проблема з цінностями.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що НАТО дає стимул реформувати українську армію.