До "зарядки" підключать відомих спортсменів

В ході сьогоднішнього засідання Уряду, що стартувало о 13.00 7 квітня, мова йшла не тільки про нові умови процесу вакцинації в рамках "турбо-режиму". На чолі з прем'єр-міністром України Денисем Шмигалем був ухвалений проект Постанови "Активні парки – локації здорової України". Які цікавинки передбачає дана ініціатива, з'ясовували Знай.ua.

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

Новий формат відпочинку: на черзі – перші 4 області

Проект Положення про новий соціальний проект представив особисто міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

"Президентом України ініційоване створення програми "Здорова Україна", що забезпечить рівні права і можливості у доступі до занять фізичною культурою та спортом усіх категорій населення. В рамках цієї ініціативи і на виконання указу голови держави буде реалізовано проект "Активні парки – локації здорової України"", - повідомив в ході виступу профільний міністр, Президент Федерації фехтування України Вадим Гутцайт.

Вадим Гутцайт
Вадим Гутцайт / Фото: Фейсбук

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Головна мета проекту – організація оздоровчої активності громадян. Зокрема, поліпшення якості та тривалості активного життя українців.

"Станом на кінець 2020 року, кількість населення, залученого до рухової активності та спорту, віком від 19 до 60 років і старше, становить 17 %. У 2021 році цей показник планується збільшити до 19 %. Серед основних заходів проекту передбачено започаткувати нові форми залучення у місцях масового відпочинку різних груп населення – у тому числі, і осіб з інвалідністю", - зазначає Вадим Гутцайт.

Спортивні локації - фото з Фейсбук
Спортивні локації - фото з Фейсбук

Пілотними вже визначено 4 регіони. Перші такі актівіті-об'єкти з'являться в Донецькій, Львівській, Одеській та Хмельницькій областях.

Зірки спорту, free-тренажери і поради експертів

Такими "актівіті-місцями" мають стати парки і сквери. А ще одним нововведенням стане участь провідних спортсменів.

"Мета – залучити фахівців у сфері фізичної культури і спорту, провідних спортсменів до занять із оздоровчої рухової активності громадян. Облаштувати у місцях масового відпочинку безперешкодний доступ до спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності", - відзначає міністр молоді та спорту.

Вадим Гутцайт і Жан Беленюк
Вадим Гутцайт і Жан Беленюк / Фото: Фейсбук

Як підкреслив міністр, в різних регіонах країни також будуть створені пункти безкоштовного прокату спортивного інвентарю та обладнання.

Щоправда, яких саме, не уточнив.

"На меті – і розробка програм з видів рухової активності для різних за віком і рівнем фізичної підготовки груп населення. В зонах локацій буде розроблено зручний інтерфейс для всіх бажаючих та створено візуальні групи – комплект пам'яток, на яких буде розміщено QR-код, що містить комплекси рухових вправ, розділених на групи в залежності від складності та використання спортивного обладнання", - наголошує Вадим Гутцайт.

Спортивні локації - фото з Фейсбук
Спортивні локації - фото з Фейсбук

В рамках проекту буде створено і онлайн-платформу – для обміну досвідом між фахівцями, спортсменами і учасниками активного відпочинку.

Спортивні локації - фото з Фейсбук
Спортивні локації - фото з Фейсбук

Координація даного проекту, що охопить абсолютно усі області країни, покладається на Міністерство молоді та спорту України.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що в Україні планують змінити умови для іноземців – що пропонує новий "лояльний пакет".