"Страйк" стався прямо на пленарному засіданні

Перше після тривалої перерви пленарне засідання Верховної Ради розпочалося з відчитування дій, а точніше бездіяльності, Кабінету Міністрів України. Нардепи кількох політичних сил викликали "на килим" до Парламенту керівництво Уряду. Серед вимог – не тільки детальний річний звіт, а і відповіді на низку запитань. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Без плану економіки та з провальною програмою

Представники одразу кількох фракцій наголосили на тому, що у Кабінету Міністрів і досі відсутній план для економіки, хоча вже пішов другий рік пандемії.

"Наразі що ми маємо? Більше року Кабінет Міністрів працює без чіткого вектора, без програми, куди ж рухається наша країна. Дана ситуація нагадує те, що вони хочуть "зайцем" проїхатися в нашому пароплаві, який іде до прекрасного майбутнього. Але ми не маємо цього допустити!", – зазначає народний депутат України від партії "Слуга Народу" Артем Чорноморов.

Артем Чорноморов - фото з Фейсбук
Артем Чорноморов - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як наголосив Артем Чорноморов, запропоновану нинішнім Кабміном програму діяльності Уряду Верховна Рада вперше відхилила 4 червня 2020 року. 12 червня Парламент зробив свій вирок і доопрацьованій програмі Уряду – всього 207 нардепів проголосували за неї, чого було недостатньо для затвердження запропонованого документу.

Денис Шмигаль - фото Кабмін
Денис Шмигаль - фото Кабмін

Безробіття і мізерна допомога: чекають річного звіту

Низку слабих сторін нині діючого Кабміну відзначають і представники політичної партії "Голос".

За словами нардепів, рівень безробіття в країні сьогодні на рівні 2009 року – за минулий рік близько 1 млн українців втратили роботу. А державна допомога малим підприємцям, яку зараз виділяють, не врятує більшість з них від банкрутства.

Мітинг ФОПи, фото: 20minut.ua
Мітинг ФОПи, фото: 20minut.ua

"Я вважаю, що прийшов час отримати відповіді на запитання: якщо "ми" так гарно працюємо, то чому Україна остання в списку по вакцинації і майже перша по рівню захворюваності? Чому Кабінет Міністрів відмінив пільги на електроенергію? Відповіді ми повинні отримати", - відзначив Заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва Артем Чорноморов.

Артем Чорноморов - фото з Фейсбук
Артем Чорноморов - фото з Фейсбук

Як підкреслив нардеп, Закон України "Про Кабінет Міністрів" говорить про те, що Кабмін повинен звітувати перед Парламентом не пізніше 15 квітня.

Кабмін - фото Кабінет Міністрів України
Кабмін - фото Кабінет Міністрів України

А цієї ж п'ятниці, 16 квітня, на вимогу парламентарів в ході Години запитань до Уряду у Верховній Раді має виступити зі звітом Міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Таке рішення було прийняте 12 квітня на Погоджувальній раді.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.