Вирішальну "крапку" поставлять 23 квітня

Практика святкування важливих релігійних дат у форматі онлайн, яку впродовж року вдало практикує Православна Церква України, схоже, триватиме і надалі. В яких умовах українці відзначатимуть Великдень 2 травня, сьогодні стало відомо в ході засідання Уряду, що стартувало о 21 квітня 13:00.

Великдень, фото: Україна православна
Великдень, фото: Україна православна

Карантинний формат: вирішальна зустріч у п'ятницю

Незважаючи на відносну стабілізацію ситуації в країні, за словами пре'єр-міністр України, поступовий вихід з третьої хвилі пандемії не гарантує покращення загальної ситуації.

"Те, що ми виходимо з чергової хвилі, не означає, що коронавірус зник. Це точно не означає, що ми можемо повернутися до масових гулянь, вечірок, скупчень людей. Особливо таку обачність та свідоме ставлення ми маємо показати в період травневих свят та Великодня. В ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль, скріншот YouTube
Денис Шмигаль, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А детальні переговори приводу святкування Великодня мають відбутися вже днями – 23 квітня.

"В п'ятницю з Радою Церков та релігійних організацій України будемо обговорювати ситуацію. І я впевнений, що всі підтримають ідею святкування Великодня з дотриманням необхідних обмежень. Це – дуже важливий момент. Масові скупчення людей можуть призвести до нової хвилі коронавірусу. Тому закликаю спільними зусиллями цього не допустити", - зазначає Денис Шмигаль.

Загальноукраїнський же карантин був продовжений Урядом до 30 червня.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про те, що процес вакцинації в Україні кардинально зміниться – у МОЗ назвали нові вимоги.