Відправка запланована на 30 квітня

Цього року Великдень, який тисячі вірян святкуватимуть 2 травня, українські військові, що захищають нашу державу на Сході України, теж зустрінуть з головним атрибутом на столі. Наразі вже розпочався підготовчий процес до мега-масштабної солодкої акції – багатотисячної партії пасок. Близько 15 тисяч кулічів виїдуть у зону АТО та на кордон із Кримом 30 квітня. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук
#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

Підключаються всі регіони: 8 бусів – перед виїздом освячення

Організатором доставки солодкого святкового вантажу є волонтер Юрій Тира, відомий багаторічною допомогою військовим у зоні АТО, туру #6992км982мДержавногоКордону і 7-річної акції "Салат для солдат", заснованої ним у 2014 році, в перший же рік військових дій на Сході України.

"Потрібно мобілізуватися і зібрати вчасно всю необхідну кількість пасок. Наразі підключаються друзі з усієї України: Чернігова, Луцька, Ковеля, Одеси, Чорноморська, Рівного, Вишгорода, Лютіжа, Кривого Рогу, Києва, Полтави, Луганщини, Слов'янська, Ірпеня. Серед них є і ветерани цієї війни на Сході. Зараз ми як раз гуртуємося, збираємо кошти, щоб до Великодня придбати паски", - повідомляє Знай.ua засновник акції Юрій Тира, більш відомий на фронті як Степанич.

Салат для солдат 7 - фото з Фейсбук
Салат для солдат 7 - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Запланована кількість святкових кулічів – 15 тисяч штук. Частину з них будуть спеціально випікати в різних містах, а решту – закуповувати.

Як підкреслив Юрій Тира, тільки родзинок для приготування пасок потрібно майже 300 кг.

Великдень, паски - фото ua.depositphotos.com
Великдень, паски - фото ua.depositphotos.com

Весь цей смачний вантаж перед виїздом до захисників на Схід України освятять.

"30 квітня машини завантажуються і формуються в єдину колону на спорткомплексі "Чайка". За моїми підрахунками, буде близько 7-8 бусів. Туди о 17.00 приїде священнослужитель із Замка Любарта в Луцьку, з яким ми були на фронті, і проведе службу", - ділиться з нами Юрій Тира, більш відомий на фронті як Степанич.

Замок Любарта - фото karpaty.love
Замок Любарта - фото karpaty.love

Від Станиці Луганської до кордону з Кримом

Стартують святкові екіпажі рівно за тиждень – у ніч на 30 квітня.

"У ніч 30 квітня паски відправляються по всіх секторах фронту – в тому числі, і на кордон з тимчасово окупованим Кримом. Розвозити будемо по вже добре відомим нам позиціям, за тим же маршрутом, як завозили і салат на Новий рік. Охопимо всю територію – від Станиці Луганської до Маріуполя, а один екіпаж поїде на кордон з Кримом", - зазначає організатор акції до Великодня Юрій Тира.

#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук
#6992км982мДержавногоКордону - фото з Фейсбук

За кермом машин із солодощами будуть друзі Степанича.

"Паски готуємо середнього розміру, щоб їх якомога більше влізло в бус. Тара для пакування вже є – її днями прислав мій друг Володимир Лемперт прямо з заводу в Каменському, за що йому щиро вдячний. Головна задача – вчасно привезти на точки, а там далі хлопці по самим "нулям" будуть розвозити", - відзначає волонтер Юрій Тира.

Паски для захисників, Юрій Тира - фото з Фейсбук
Паски для захисників, Юрій Тира - фото з Фейсбук

Охочі приєднатися до солодкої акції підтримки можуть також це зробити.

Збір пасок відбуватиметься за адресою: вул. Вікентія Хвойки, 15/15, м. Київ (офіс "Радіо Рокс").

вул В.Хвойки, 15/15, "Радіо Рокс" - фото googlemaps
вул В.Хвойки, 15/15, "Радіо Рокс" - фото googlemaps

Прийом солодких "привітань" здійснюється до 15.00 30 квітня.

Допомога з дизельним паливом теж не буде зайвою.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.