Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не буде змінювати модель адаптивного карантину. Про це він розповів у своєму Facebook.

В Україні не змінюватимуть модель карантину на травневі свята, за словами Шмигаля, бо вона демонструє свою дієвість: цього тижня з червоної зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, а наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей.

Шмигаль також закликав українців проявити відповідальність, обережність і уникати масових скупчень на свята.

"Наближаються важливі для українців свята, і важливо, щоб радість від їх святкування не затьмарило зростання захворюваності. Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість: цього тижня з «червоної» зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності. Наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей. Щоб м'яко пройти період травневих свят, обговорив цього тижня питання дотримання карантинних обмежень з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Ми цінуємо і дякуємо її членам за розуміння і сприяння у протидії поширенню коронавірусу", - пише Шмигаль.

Цього року в травні українці відпочиватимуть 13 днів (1-4 травня, 8-10 травня + звичайні вихідні).

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Раніше ми повідомляли, одна з областей покине "червону" зону: кому пощастить перед Великоднем.

Як повідомляв "Знай.uа", півмісяця вихідних, скільки відпочиватимуть українці у травні.

Також "Знай.uа" писав, що Киянам пропонують з користю розважитися на карантині.