Олександр Корнієнко виступив на брифінгу 26 квітня

Гучне святкування дня народження дружини народного депутата Миколи Тищенка спровокувало в суспільстві справжній вибух обурень і негативних відгуків. Питання покарання парламентаря наразі розглядають і у фракції "Слуга Народу". Як, власне, і виключення нардепа Євгена Шевченка, який днями відзначився скандальним візитом в Білорусь до Олександра Лукашенка. Деталі зясовували Знай.ua.

Микола Тищенко - фото з Фейсбук (М.Тищенко)
Микола Тищенко - фото з Фейсбук (М.Тищенко)

"Санкції" для Миколи Тищенка

Як повідомив голова політичної партії "Слуга Народу" в ході брифінгу 26 квітня, днями відбулося засідання фракції, де було розглянуте питання потенційного переліку покарань для Миколи Тищенка.

"Фракція надійшла системного рішення. Пропонувалося різні заходи, які пан Микола може здійснити, але він ще є членом партії, членом керівного органу – Національної ради громад. Я звернувся нашої Політичної ради нашої партії, яка має у травні проводити перше засідання щодо розгляду цієї ситуації", - зазначає голова політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Олександр Корнієнко: біографія і досьє, компромат, скрін - Фейсбук
Олександр Корнієнко: біографія і досьє, компромат, скрін - Фейсбук

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Саме Політрада має визначити перелік політичних заходів, які партія може застосувати щодо члену керівного органу, яким нині є Микола Тищенко.

"Якщо мене запитають, то я запропоную певні рішення. У нас є догани різного рівня, є такий формат, як тимчасове відлучення від участі в прийнятті рішень – на 2-3 місяці чи на півроку блокується право голосу в цьому органі. Це теж, як на мене, суттєве покарання", - наголошує народний депутат України Олександр Корнієнко.

Сам же Микола Тищенко, за словами спікера, на той момент від онлайн-діалогу вже відключився.

Микола Тищенко - фото з Фейсбук (М.Тищенко)
Микола Тищенко - фото з Фейсбук (М.Тищенко)

Доля Євгена Шевченка: збираються підписи на виключення

Скандальна зустріч народного депутата від "Слуги Народу" Євгена Шевченка з Олександром Лукашенком в Білорусі вже має негативні для українського парламентаря наслідки.

Поїздка Євгена Шевченка викликала справжнє "цунамі" обурень не тільки серед українців, а й колег по партії.

Євген Шевченко - фото belta.by
Євген Шевченко - фото belta.by

"Щодо пана Шевченко триває збір підписів за виключення з фракції. Я підписався "за" і раджу це всім колегам робити, незважаючи на ту дискусію, яка зараз публічно іде", - повідомив в ході брифінгу голова політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

За словами Олександра Корнієнка, певні депутати не підтримують це рішення і кажуть, що Євген Шевченко має сам піти з фракції.

"Якщо людина просить, щоб її виключили, не треба обтяжувати один одного подальшим співіснуванням. І нам не має бути важко це зробити. Візит до президента, невизнаного Україною як президента, суперечить всім можливим логікам роботи влади, розподілу повноважень. В Конституції написано – президент відповідає за зовнішню політику", - відзначає голова політичної партії "Слуга Народу".

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що в парламенті відбудеться довгоочікуване призначення – Разумков назвав головного кандидата.