До якого рішення прийшли?

Питання об'єднання в коаліцію провладної партії "Слуга Народу" і політичної сили "Батьківщина" не дає спокою тисячам українців ще з березня. Саме тоді в політичних кругах пішли чутки про можливе створення єдиної коаліції. Результати офіційних обговорень сьогодні повідомив голова "СН" Олександр Корнієнко.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

В СН заявили про "політичну інтригу"

Подробиці щодо сьогоднішньої ситуації між двома політичними силами повідомив особисто очільник партії "Слуги Народу". Сталося це в ході брифінгу, що відбувся 26 квітня в кулуарах Парламенту.

"Таких перемовин особливо не було – були прояви публічної уваги один до одного, що ми б могли якось там… Але пані Юлія Тимошенко висловлювала низку своїх вимог. Ми подивилися і, в принципі, все зараз підвисло – політична інтрига, я так назву це", - повідомив голова політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Юлія Тимошенко - фото з Фейсбук (Ю.Тимошенко)
Юлія Тимошенко - фото з Фейсбук (Ю.Тимошенко)

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Але, як підкреслив спікер, в той же час ця "інтрига" зрозуміла для нього.

"Якщо у нас такі принципові розходження по базовим програмним питанням, то досить важко буде разом нам бути. Наприклад, ми хочемо прийняти закон про землю, а Юлія Володимирівна хоче, щоб ми його не приймали – от вам простий приклад. І таких прикладів є кілька", - зазначає голова політичної партії "Слуга Народу".

Одним з прикладів, за словами політика, є також принципова позиція щодо співпраці з міжнародними фінансовими установами. В той час, як "Слуга Народу" виступає за, представники "Батьківщини" – проти.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Варто додати, що Верховна Рада має розглянути ще 861 правку до так званого "земельного" законопроекту.

І, як повідомив Олександр Корнієнко, цього тижня парламентарі можуть не встигнути це зробити, оскільки в день розглядається близько 200 правок.

Верховна Рада, Юлія Тимошенко - фото ВРУ
Верховна Рада, Юлія Тимошенко - фото ВРУ

А решта питань має бути винесена на позачергові пленарні засідання. Як, наприклад, намічене на четвер, 29 квітня, довгоочікуване призначення міністра енергетики України.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Дмитро Разумков розкрив масштаби святкування 30-річчя Незалежності України: "На вищому рівні".