Сьогодні, 29 серпня, вінницькі активісти на Європейській площі між двома пам’ятними знаками – Героям АТО і Небесній Сотні та інтерактивною мультимедійною стелою пам’яті Героям Небесної сотні і загиблим Героям АТО встановили алею соняшників. Про це повідомляє місцеве видання "Місто".

На кожному соняшнику – табличка з назвою населеного пункту, через які у 2014 році українські військові виходили з Іловайського котла. Так вінницькі активісти вирішили вшанувати українських воїнів і добровольців, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також нагадати вінничанам, що боротьба за Україну триває.

"Указом президента встановлено пам’ятну дату. І тут зібралася ініціативна група відзначити ті населені пункти, які були по маршу двох колон. Трагічного маршу", – розповів Роман Смішний, голова координаційної ради громадських організацій при вінницькому міському голові.

Увечері о 18:00 на Європейській площі запланований молебень за загиблими захисниками.

Нагадаємо, що Знай.ua розповідав, день пам'яті загиблих захисників України 2019 відзначають на честь загиблих за незалежність і цілісність країни.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua у Дніпрі вшанують пам'ять загиблих у Іловайському котлі.

Також Знай.ua повідомляв, що Зеленський вшанував пам'ять загиблих за Україну військовослужбовців.