У підвальному приміщенні будинку у самому центрі Вінниці випадково "провалилася" підлога. Під нею чітко проглядається мурований хід з кількома "гілками". На думку вінницьких істориків з фейсбук-спільноти “Тіні” достеменно вік підземелля встановити важко. Ідентифікація знайденої там цегли триває.

Ошелешений знахідкою вінничанин розповідає:

“Вже десять мішків сміття вийняв звідти. Натрапляв на часточки деревини, яка вже згнила, порожні пачки цигарок, які вже десятиріччями не продаються, різноманітні ковані цвяхи і скоби для кріплення перекриття даху”.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Пролам» у підлозі підвалу доволі невеличкий у довжину і ширину по 60 см. Місцеві краєзнавці вважають, що відкрито лише верхню частину ходу. Його нижня частина знаходиться приблизно на метр глибше.

Навіть те, що вже відкопано, вказує напрямок вірогідного тунелю. Він паралельний вулиці Соборній і йде до сусіднього будинку.

Вінничанам, яким цікава історія «підземного міста», відомі перекази місцевих дослідників про те, що нібито є ходи вздовж Соборної. Можливо, підприємець потрапив на фрагмент такої «магістралі».

Як повідомляв Знай.ua археологи розкопали в Україні справжній скарб.

Знай.ua розповідав, що під Рівним виявили останки древньої цивілізації, це може переписати історію.

Нагадаємо, Знай.uа писав, що у старому будинку, у Швейцарії, знайшли раніше невідомі ілюстрації до казки "Маленький принц".