У Бахтині Мурованокуриловецького району на Вінниччині купка прихильників московського патріархату каламутять воду - подали позов, щоб визнати недійсним протокол загальних зборів, на котрих мешканці села майже одностайно вирішили приєднатися до Православної церкви України.

Ще від зими навколо церкви у Бахтині Мурованокуриловецького району точилися сутички, влаштовувалися провокації та бійки, вірян недопускали до храму. Селяни проголосували - хочуть приєднатися до Православної церкви України, за це віддали свої голоси 181 людина, а прихильників МП у Бахтині всього 24.

Після однієї з провокацій було вирішено, провести опис майна в храмі та опечатати храм, на момент переоформлення усіх документів. Та коли кілька днів тому віряни навідалися до храму, то виявили, що з місця зникли кадила, чаші та інше церковне начиння.

Обурення селян стало ще більшим, коли вони дізналися про позов. Суд відбудеться у районному суді завтра 4 вересня.

Як поівдомляв Знай.ua, українські священики взялись відновлювати мир на Донбасі у рішучий спосіб: "Всіх на всіх".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нещодавно Знай.ua повідомляв, як на Вінниччині фанат Путіна обібрав церкву.

Також Знай.ua розповідав, що у Кривому Розі палала церква.