У Барі, що на Вінниччині, міський голова пішов у неоплачувану відпустку та оголосив голодування. Причиною стало небажання місцевих депутатів підтримати рішення щодо реалізації проекту, який фінансує «Європейський Союз» - «Яблуневий шлях».

2 вересня під час сесії мали затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у Глинянці; надати дозвіл на збір вихідних даних на виготовлення ПКД на будівництво розсадника плодових дерев місцевих традиційних сортів яблунь; та виділити приміщення для облаштування кластерного офісу з дегустаційним центром у рамках проекту. На сесії реалізацію проекту підтримали 11 депутатів, ще шестеро проголосували «проти». Не вистачило мінімум трьох голосів.

Від 3 вересня мер Бара, Артур Цицюрський, пішов на відчайдушний крок:

“Від сьогоднішнього ранку я у відпустці без збереження заробітної плати. О 10 годині розпочав акцію на підтримку реалізації проекту «Яблуневий шлях».

Громада обізнана, ми з десятьма депутатами вже півроку товчемо цю воду в ступі. Разом зробили проект, визначили нашу частку фінансування у ньому. Приїжджали партнери переконували тих депутатів, що “проти”, і народна депутатка до них проїжджала. При ній всі хороші, а вчора на сесії без аргументів – не голосують, пару утрималися. Це ганебно”.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Радник з питань регіонального розвитку Юрій Войціцький вважає, що Барська громада втратила унікальну можливість реалізувати туристично-виробничий проект.

«Насправді, Євросоюз ніколи не підтримав би проект, який не є реальним та є не перспективним. Громада вже отримала перший транш. На мою думку, депутати не зовсім розуміють суть інноваційності речей ЄС. Стереотипне мислення: гроші потрібні тільки на дороги, школи і садочки… Насправді, головна мета проекту – створити робочі місця, щоб молодь залишалася з місті."

Рішення міського голови Войціцький називає не стільки акцією протесту, як криком відчаю.

До слова проект «Яблуневий шлях» спільний Северинівської та Барської ОТГ, який має реалізовуватися за кошти ЄС в сумі 560 тис. євро.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що вінницька міська влада ухвалила Програму розвитку сфери паркування.

Також, Знай.ua розповів, що у "ручному" режимі у ТОВ "Енера Вінниця" вимкнули електропостачання будівлі Вінницької міськради.

Як повідомляв Знай.ua, у Вінниці, на початку вересня, розмістять бокси для прибирання за собаками.