У Вінниці, де після окупації Донецька знаходиться ДонНУ імені Василя Стуса урочисто відкрили погруддя відомого борця за волю та незалежність.

“Доля Стуса, як і доля університету, - це боротьба за волю і незалежність”, - наголошували учасники зібрання, повідомляє Голос України.

Сепаратисти зняли пам'ятну дошку з корпусу філологічного факультету, де у 1954-1959 роках навчався Герой України Василь Стус. Прибрали його скульптурне зображення.

Студенти та викладачі впевнені - можна знищити пам'ятник, але не силу духу. Стус не здався комуністичному тоталітарному режиму. Так само вистояла, не здалася сепаратистам і бойовикам його альма-матер.

Ректор ДонНУ доктор юридичних наук професор Роман Гринюк зауважив:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

“В окупованому Донецьку залишився барельєф Стуса. Куди б його окупанти не прибрали, він є свідченням того, що Донбас - це Україна, що Донбас був, є і залишається українським. Переконаний, що образ нашого випускника Героя України Василя Стуса, який щодня зустрічатиме студентів, нагадуватиме їм про незламність духу і віддану любов до України”.

Як повідомив Знай.ua боєць ЗСУ підрахував, скільки бойовиків "поклали" українці.

Нагадаємо, Знай.ua стало відомо, що у харківській школі батькам учнів видали заяви, в яких вони нібито просять керівництво навчального закладу ввести вивчення мови окупантів.

Портал Знай.ua розповідав, що в Одесі загинув легендарний лікар.