У Хмільнику на Вінниччині голова будинкового комітету облаштував дитячий кінотеатр у дворі багатоповерхівки. З ковдрою та смаколиками діти поспішають на кіносеанс.

Ноутбук, проектор, колонка та екран - ось і вся апаратура для кінопоказу. Володимир Руденко виносить обладнання з квартири на двір. Кінопроектор розміщує просто неба. Сеанси відбуваються тричі на тиждень. Що показуватимуть сьогодні - діти обирають самі, під час голосування. Єдина умова: щоб мультик був повчальний і обов’язково українською мовою.

Кінотеатр просто неба Володимир мріяв створити давно. Все заради того, аби маленькі мешканці будинку більше часу проводили у дворі, а не з комп’ютерами. До того ж чоловік має трьох власних дітей, які дуже люблять мультфільми, а в Хмільнику немає жодного кінотеатру.

"Коли я перший раз запустив минулого літа, я побачив, наскільки вони зближені, можна подивитись - по дві-три дитини на одіяльці, і вони сидять, і будуть ділитися не тільки враженнями, а й попкорном", - запевняє Володимир Руденко. І батьки тішаться:

"Круто, діти не в телефонах, а тут на свіжому повітрі".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Все обладнання коштувало 8 тисяч гривень, але жодної копійки з мешканців будинку Володимир не узяв. Каже, що половину витяг з власної кишені, іншу погодився дати товариш. Чоловік запевняє, гроші- не проблема. Єдина проблема - знайти дитячі фільми із якісним українським дубляжем.

Нагадаємо, Знай.ua розповів про найочікуваніші серіали, які скрасять холодні вечори.

Як повідомляв Знай.ua, зірка популярного українського телесеріалу "Школа" розповіла про своє дитинство.

Також Знай.ua стало відомо від Євгена Кошового із Квартал 95, хто замінить Зеленського.