У Вінниці, провели успішно операцію на відкритому серці жінці на 25 тижні вагітності. Лікарі спільно з колегами з Інституту Амосова та Інституту педіатрії видалили тромби з легеневої артерії. Під час операції пацієнтці зупинили серце на 57 хвилин. У оперативному втручанні, яке тривало 6 годин, брали участь 14 фахівців. Наразі пацієнтка 38-річна жінка, в задовільному стані і з родиною чекають появи на світ третьої дитини.

Академік НАМН України, директор НІССХ ім. М.М. Амосова, Василь Лазоришинець, розпопвів:

"Операція на відкритому серці була виконана в ніч з 5 на 6 серпня в екстреному випадку. Тоді мені зателефонував головний акушер-гінеколог країни професор В’ячеслав Камінський та повідомив про випадок і ризик не довезти пацієнтку до Києва. Прийняли рішення, що спільна бригада Інституту Амосова, Інституту педіатрії, акушерства і гінекології та Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова будуть виконувати операцію на базі лікарні ім. Пирогова.

У жінки була тромбоемболія легеневої артерії (ТЕЛА).

"Складність операції полягала в тому, що пацієнтку не можна було транспортувати до Інституту Амосова, який має досвід оперативних втручань і досвід роботи з вагітними. Якби ми до ранку не забрали тромб, настала б смерть", - зазначив професор.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, чотирирічний одесит впав у кому на очах у матері.

Знай.ua розповідав, що на Львівщині під час затримання втікачів з колонії, поліцейського тяжко поранили.

Також Знай.ua писав про те, як хлопчик закрив друга в трансформаторній будці.