Як повідомляється в тендерній документації, на реставрацію садиби письменника й громадського діяча з місцевого бюджету готові виділити майже 2,4 мільйона гривень.

Найбільші реставраційні роботи очікують на будинок, в якому жив Михайло Коцюбинський: там планують відремонтувати підлогу та покрівлю, привести до ладу стіни хати, покращити опалення. Вікна та двері планують замінити, однак вони залишаться дерев’яними й будуть виготовлені за старими зразками. Окремими пунктами виступають налагодження нової охоронної та пожежної сигналізацій.

У сторожці та коморі вікна та двері також замінять, однак вони виглядатимуть автентичними. Як і в хаті, тут планують відремонтувати підлогу та покрівлю, привести до ладу стіни хати. Окрему увагу в тендерній документації приділяють електротехнічним рішенням в цих будівлях – новим світильникам, електропроводці тощо. Деревину в усіх трьох будівлях планують покрити вогнетривкою речовиною.

Лариса Кравченко, директор літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського зазначила, що в разі успішної тендерної закупівлі, перший етап реставраційно-ремонтних робіт в садибі письменника мають завершити до 31 грудня 2020 року.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Коцюбинський заслужив почесне місце в ряду найбільш оригінальних українських письменників.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua писав, у мережі показали реставрацію давньої картини.

Також, Знай.ua раніше повідомляв, що Караїмська кенаса, що на Ярославовому валу у Києві, потребує реставрації.