Вже з жовтня цього року в громадському транспорті міста введуть нову систему оплати за проїзд, що стане для деяких місцевих жителів справжнім переворотом. Так, безготівковий проїзд буде здійснюватися завдяки муніципальній картці вінничанина або ж банківській. Оплата проводитиметься при прикладанні картки до встановленого в салоні валідатора.

Спеціалісти зауважують, що картку все таки треба буде оформити кожному, тому що з наступного року планується взагалі вивести обіг готівкових коштів у транспорті.

Є такі види муніципальних картків: персоналізовані – міститимуть інформацію про власника та надаватимуть знижки та неперсоналізовані – картки з певним терміном дії.

Будь-якою з цих карток можа буде розрахуватися в автобусах, трамваях, тролейбусах та маршрутних таксі. Також пасажир могтиме здійснити одну безкоштовну пересадку впродовж 30 хвилин та тролейбус чи трамвай.

Для пільгової категорії населення проїзд безкоштовним, лише в маршрутному таксі вони будуть змушені оплачувати повну вартість проїзду, поповнивши картку сумою від 20 до тисячі гривень.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Муніципальна картка вінничанина становить тариф безлін за 500 гривень на 30 календарних днів та тариф 340 гривень за 130 днів.

Тариф учнівської карти тариф становить 110 гривень за 130 поїздок.

Як повідомляв Знай.ua розлючені кияни перекрили рух міської електрички.

Також Знай.ua розповів, які пільги передбачені для учасників АТО та їх сімей.

Нагадаємо, Знай.ua писав про те, як Львівських школярів перетворили на "зайців".