На Вінниччині розпочато осінню повітряну вакцинацію диких тварин від сказу. Починаючи від 24 вересня ліки проти небезпечної хвороби розкидатимуть з літаків.

У головному управлінні Держпродспоживслужби наголошують, що вакцини з приманками розкидають над лісовими зонами. Всього буде надано лісовим жителям 539 тисяч доз.

Планується охопити територію у 21 560 км. З літаків розповсюдять спеціальну антирабічну вакцину для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин, переважно лисиць.

В Управлінні розповіли, що для імунізації диких тварин передбачені низка заходів. До яких входять обробка території, з урахуванням ареалу проживання лисиць, принади розподілятимуть рівномірно з розрахунку 25 вакцин на 1 квадратний кілометр. Також будуть проведені перевірки та контроль за виконанням запланованих робіт.

За інформацією Знай.ua,на Франківщині лютує кір, вакцин - кіт наплакав.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На сайті Знай.ua писали, що запоріжців косить смертельна інфекція: вже двоє хворих, вакцини від цієї хвороби немає.

Крім того, Знай.ua писав про те, Франківщину атакував сказ, в небо піднята авіація.