На Вінничині влаштують незвичайне свято – «Картопляфест». Його проведуть у с. Тиврів, повідомляють організатори фестивалю.

Подія стартує сьогодні, 28 вересня. Мета гастрономічного етнофесту – нагадати українцям про роль картоплі-годувальниці в житті країни, відновити традиційні рецепти її приготування та використання у народній медицині. Голосуванням оберуть найсмачнішу страву з картоплі та найвправнішу господиню.

Організатори обіцяють вінничанам та гостям свята гори дерунів, вареників, лежнів, а також смаженої, вареної, тушкованої, печеної картоплі.

Крім того, триватиме благодійна акція «5 картоплин»: кожен зможе долучитися до збирання продовольчих кошиків для малозабезпечених родин, бійців на передовій, літнім людям та дітям-сиротам.

Нагадаємо, що у Вінниці пройшов фестиваль в підтримку хворих на діабет

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, цього року гості фестивалю зможуть оцінити на великому екрані культову класику голлівудського кіно

Також Знай.ua писав про те, що про Івано-Франківськ скоро знатиме вся Америка.