Вінниця взяла участь у престижному конкурсі і перемогла. Премію за найчистіший транспорт вручили у австрійському Граці на Форумі європейської ініціативи CIVITAS . Форум CIVITAS проводився серед 300 міст Європи, та має на меті розвиток системи громадського транспорту. У 2015 році Вінниця стала першим містом України, яке долучилася до цієї ініціативи.

Мер Вінниці Сергій Моргунов написав про це на своїй фейсбук-сторінці:

"Наше місто отримало найпрестижнішу нагороду у сфері "чистого" міського транспорту - CIVITAS Awards 2018. Вітаю вінничан! Цією премією Європейська Комісія відзначила Вінницю за впровадження унікальної практики модернізації трамваїв з власним брендом VinWay."

За словами Сергія Моргунова, Вінниця лише вдруге брала участь у заході, але привернула до себе увагу. "За сміливий та інноваційний підхід" місто було нагороджено у номінації "Bold Measure Award". Інші призери у цій номінації - місто Гент, що в Бельгії, та німецьке місто Аахен.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наразі Вінницею їздить 10 модернізованих трамваїв власного бренду VinWay. У місті в 2019 року розпочато реалізацію проєкту по збірці тролейбусів VinLine, за технологією, яка економитть до 40% електроенергії.

За даними Знай.ua, Київ потрапив до рейтингу найкращих гастростолиць світу.

Як передавав Знай.ua, громадський транспорт у Дніпрі їздитиме по-новому.

Крім того, Знай.ua писав про те, що у Київському метрополітені розповіли нові подробиці - буде більше станцій.