У Козятині, на Вінниччині живуть пара домашніх птахів, які скоро святкуватимуть "срібне весілля". Гуси довгожителі живуть разом 23 роки. Господарка називає їх Андрушою та Марфушою. Гуси навіть відгукуються на свої імена, а коли господиня їх кличе, то всідаються на руки і притискаються.

Гуси не відходять одне від одного, адже гусиня, хоч і молодша за свого супутника долі, вже осліпла від старості. Тож Андруша став для своєї "половинки" її поводирем і очима.

Тамара Юхимчук розповіла, що гусак з'явився у її будинку 25 років тому на Різдво. Та рука не піднялася різати молодого красеня. спочатку жив разом з курми, а на наступний рік взяли для гусака пару - білу гусиню. Тамара розповідає:

"Гусиня була білосніжна з червоною стрічечкою. І він гордо повів її в сарай показувати свої володіння."

Ветеренар Олександр Болгарський підтвердив, що гусі справжні довгожителі. Він зазначив, що пір'я на молодих і старих птахах відрізняється еластичністю, у цих гусей пір'я скуйовджене, та на ногах птахів з віком з'являються зроговіння.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Ветеринар зазначив, що дикі гусі можуть прожити до 80 років, але домашні, зазвичай, живуть на багато менше. Господиня піклується про своє пір'їне господарство, взимку сарай опалює а влітку робить для плавучих імпровізоване озеро.

Як повідомляв Знай.ua, з львівського цирку вдалося врятувати тварин та вивезти їх додому в Африку.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що "Стильний" козел потрапив у смертельну пастку під Дніпром.

Сайт Знай.ua оприлюдинв інформацію про те, що смішні та милі єноти-полоскуни дедалі більше завойовують прихильність і любов людства.