У Вінниці взяли під варту колишнього американського військового, який воював проти бойовиків на Сході. У США чоловікові інкрімінують вбивство та крадіжку. Крейг Ленг приїхав в Україну у 2015 році, щоб воювати проти бойовиків на Донбасі. Колишній американський військовий, він брав участь у війні в Іраку та Афганістані.

Вчора, 8 жовтня вінницький апеляційни суд змінив запобіжний захід для американця, досі він перебував під домашнім арештом. Відтепер до 6 грудня він буде утримуватися під вартою.

У США, де він підозрюється в подвійному вбивстві клопочуть про його екстрадицію. Відомо, що Ленг воював в Україні в рядах "Правого сектора", а потім підписав контракт зі Збройними силами України і прослужив ще кілька місяців в районі Світлодарської дуги.

У Флориді у 2018 році стався злочин, який йому інкримінують. Американські правоохоронці вважаюьть, що вбивство сталося через гроші, у жертви зникло три тисячі доларів, які потрібні потрібні були Ленгу для поїздки у Венесуели, де Ленг нібито збирався воювати на стороні опозиційних сил.

Адвокат Дмитро Моргун, вважає свого підзахисного не винним та наполягає, що Україна не повинна видавати Ленга США, адже йому там може загрожувати смертна кара.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За даними Знай.ua, прикарпатським АТОвцям подарують нові обличчя хірурги з Канади.

Як передавав Знай.ua, у Запоріжжі орудують хитрі аферисти, - водії, бережіть колеса.

Крім того, Знай.ua писав про те, тисячі українців на Майдані висунули Зеленському вимоги: "Повинні нести повну відповідальність"