На Вінниччині триває конфлікт між мешканцями села та представниками Московського патріархату, про який ми писали нещодавно.

Представники РПЦ позиваються проти керівника вінницького обласного управління в справах релігій. За їхніми словами, чиновник незаконно віддав споруду в селі Лука Мелешківська громаді православної церкви України, повідомляють в сюжеті ТСН.

Розповідають, що у храмі - трощили вікна й двері. А віднедавна культову споруду постійно боронять невідомі молодики. Селян усередину не пускають, хоча храм і належить громаді ПЦУ. Заслухавши сторони суд виніс рішення відсторонити керівника управління у справах релігії, Ігоря Салецького від посади.

Речник УПЦ МП каже: "Рішення приймала не релігійна громада, а територіальна громада села Лука Мелешківська яка ухвалала рішення про зміну підлеглості."

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проте Салецький переконує, що будь-хто може приїхати до храму села Лука Мелешківська і побачити там членів релігійної громади, які є мешканцями села і побачити, що ті хто утримують храм не є селянами.

Як повідомляв Знай.ua, вінничани повстали проти церков Путіна в Україні.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що священик із Одеси влаштував каплицю просто під землею.

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що московські попи тероризують вінничан через УПЦ.